Google Analytics doelen instellen

Conversie doelen instellen in Google Analytics

Ben jij benieuwd naar het effect van al jouw online marketing inspanningen? Wanneer je bezig bent met online marketing zul je snel merken dat inzicht in je website statistieken doormiddel van Google Analytics noodzakelijk is om prioriteiten te bepalen.


Google analytics aanmaken

Google Analytics is op de meeste serieuze websites geïnstalleerd. Heb jij nog geen Google Analytics geïnstalleerd? Lees dan eerst meer over het instellen Google Analytics. Wil je optimaal gebruik maken van Google Analytics en Google Adwords dan moet je vooraf duidelijke doelen instellen.

Google Analytics aan je website gekoppeld

Heb je Google Analytics aan je website gekoppeld? Top! Om optimaal inzicht te krijgen in het gedrag en de behoefte van jouw bezoekers kun je in Google Analytics doelen instellen. Door het instellen van duidelijke doelen kun je achterhalen welke pagina’s en routes door jouw website het meest effectief zijn. Ook kun je betaalde advertenties en campagnes sturen op doelen in Google Analytics.

Welke website doelen meten?

Iedere website en elke doelgroep is anders. Daarom is het nog best lastig om te bepalen welke doelen er ingesteld moeten worden. Probeer je zo goed mogelijk in je doelgroep te verplaatsen, waarmee kun je de bezoeker aanzetten tot actie? Een e-mailadres achterlaten, handleiding of document downloaden, chatdienst openen, terugbellen of een vraag/antwoord. Je kunt het allemaal instellen als doel in Google Analytics.

De voordelen van doelen instellen

Zonder het instellen van doelen in Google Analytics is het moeilijk om precies te achterhalen wat de resultaten van jouw inspanningen of campagnes zijn geweest. Ook kun je dankzij het instellen van doelen beter leren en analyseren wat qua online marketing voor jouw doelgroep wel en niet werkt.

Als digital consultant ondersteun ik ondernemers en online marketeers bij het bepalen en instellen van doelen in Google Analytics.

Direct aan de slag!

Wil je een nieuw doel aanmaken in Google Analytics? Ga als volgt naar jouw doelen in Google Analytics:

  1. Log in bij Google Analytics.
  2. Ga linksonder naar Beheerder en navigeer naar jouw gewenste weergave.
  3. Klik nu in de kolom WEERGAVE op Doelen.
  4. Hier kun je op de rode button (+ NIEUW DOEL) klikken om een nieuw doel te maken of klik op een bestaand doel om de bijbehorende configuratie te bewerken.
Martin van Maaren

Hulp nodig bij jouw doelen in Google Analytics?

Zullen we een keer samen kijken en nadenken over de doelen voor jouw website? Ik help je graag verder!
Stuur een berichtje

Partner voor development en online marketing

Hulp nodig bij het maken, verbeteren, onderhouden of optimaliseren van jouw WordPress website of webshop?

Martin van Maaren webdeveloper

Hi, ondersteuning nodig voor jouw WordPress website?

Stuur een berichtje