Meerdere foto’s tegelijk bewerken

Afbeeldingen in bulk bewerken

Als eigenaar van een grote website of webwinkel krijg je automatisch te maken met veel afbeeldingen. Dit betekent ook dat je regelmatig de behoefte hebt om deze foto’s in bulk te bewerken. Bijvoorbeeld door het wijzigen van de naam, het aanpassen van de verhouding, het veranderen van kleuren, het toepassen van filters of het comprimeren en opslaan van foto’s in verschillende bestandsformaten. Door het maken van slimme, automatische handelingen, kun je veel tijd besparen en voorkom je fouten.


Afbeeldingen bewerken

Wil je meerdere foto’s tegelijkertijd bewerken voor jouw website om zo kostbare tijd te besparen? Dan zijn Photoshop en Bridge handige tools. Hiermee kun je slimme acties achter elkaar uitvoeren, bijvoorbeeld op hele mappen tegelijk of op handmatige selecties. De gemaakte bewerkingen kunnen opgeslagen worden voor toekomstig gebruik.

Mogelijkheden foto’s aanpassen

Wil je gemakkelijk het formaat van je foto’s aanpassen, de achtergrond transparant maken, een watermerk toevoegen of de naam wijzigen? Met Photoshop kun je alle beschikbare bewerkingen opnemen in een opgenomen actie. Hiermee bespaar je veel tijd en kun je een consistente uitstraling en eenheid van afbeeldingen op je website creëren. Daarnaast kun je met acties ook gemakkelijk je foto’s comprimeren, zodat ze sneller laden op je website. Het is erg handig dat je deze handelingen ook kunt herhalen voor nieuwe foto’s, zodat deze dezelfde bewerkingen krijgen als je andere foto’s. Zo hoef je niet elke keer opnieuw dezelfde stappen te doorlopen.

Photoshop verpakkingen HAO TCHA

Grote hoeveelheden foto’s tegelijk bewerken

Je kunt een opgenomen handeling in één keer op een hele mappenstructuur met submappen laten uitvoeren. Ook als je niet hele grote hoeveelheden afbeeldingen tegelijk wilt bewerken maar elke week of iedere maand dezelfde bewerkingen op nieuwe foto’s moet uitvoeren is deze manier van foto’s bewerken erg gemakkelijk. Het bespaard je al erg snel veel tijd en fouten in het bewerken van afbeeldingen of foto’s voor jouw website.

Meerdere fotos tegelijk verkleinen

Voor je website of webwinkel wil je qua bestandsformaat alle afbeeldingen in een zo klein mogelijk aantal kb’s. Dit zorgt voor snellere laadtijden en een betere ervaring voor jouw bezoekers. Uiteraard zonder zichtbaar kwaliteitsverlies van jouw foto’s. Heb je een WordPress website of WooCommerce webwinkel en wil je meerdere foto’s tegelijk comprimeren? Dan gebruiken wij de plugin van TinyPNG en Smush voor de compressie en het omzetten van .jpg en .png bestanden naar .webp.

Foto’s laten bewerken

Heb je geen Photoshop of Bridge tot jouw beschikking of niet de ervaring of tijd om zelf aan de slag te gaan met het maken van slimme handelingen? Wij kunnen het bewerken van meerdere foto’s tegelijk volledig uit handen nemen.

Zie hieronder hoe wij door gebruik te maken van Photoshop en het instellen van een slimme actie/handeling een hele map met product foto’s tegelijk bewerken.

Martin van Maaren

Hulp nodig bij het geautomatiseerd bewerken van foto's?

Ik kijk graag met je mee voor het maken van slimme automatische handelingen die jouw werk verlichten.
Stuur een berichtje

Alles voor een slimme WordPress website

Wil jij als ondernemer of online marketeer alles uit je website en online kanalen halen? Ga aan de slag met het ontwikkelen, optimaliseren, vindbaar maken en onderhouden van jouw WordPress website en het verbeteren van de gebruikerservaring voor jouw bezoekers.

WordPress maatwerk

Partner voor development en online marketing

Hulp nodig bij het maken, verbeteren, onderhouden of optimaliseren van jouw WordPress website of webshop?

Martin van Maaren webdeveloper

Hi, ondersteuning nodig voor jouw WordPress website?

Stuur een berichtje