Website toegankelijkheid

Toegankelijke website voor alle bezoekers

De wereld wordt steeds digitaler wat ervoor zorgt dat regelgeving en zoekmachines steeds meer sturen op het toegankelijk maken van je website voor alle gebruikers. Benieuwd hoe jouw website scoort?


Website toegankelijkheid testen

Heb jij een WordPress website en weet jij niet precies of jouw website al voldoet aan de nieuwe richtlijnen voor Web Content Accessibility Guidelines (WCAG)? De wereld wordt steeds digitaler wat ervoor zorgt dat regelgeving en zoekmachines steeds meer sturen op het toegankelijk maken van je website voor alle gebruikers. Je website wordt door veel verschillende mensen bezocht en je wilt natuurlijk voor iedere website bezoeker een optimale presentatie.

Toch wordt er bij 90% van de websites nog te weinig rekening gehouden met mensen die op een andere manier door jouw website zoeken. Denk bijvoorbeeld aan bezoekers die jouw website laten voorlezen via speciale browsers of de standaard zoom van de browser hoger dan 100% heeft staan. Voor deze bezoekers is het belangrijk om je website te optimaliseren volgens deze richtlijnen. Naast dat je hiermee zorgt voor een optimale gebruikerservaring voor alle bezoekers van jouw website zal je website ook beter gewaardeerd worden door zoekmachines zoals Google.

Met behulp van verschillende tools en het handmatig doorlopen van jouw website maak ik snel inzichtelijk op welke punten jouw website nog niet voldoet aan de website toegankelijkheidseisen.

Website toegankelijkheid verbeteren

Door een uitgebreide check van jouw website op alle onderdelen zoals het gebruik van pagina titels, volgorde, afbeeldingen en alternatieve teksten, knoppen en zichtbaarheid, contrast tussen voor- en achtergrondkleuren, gebruik van links, structurele elementen, labels en formuliervelden etc. Kunnen we doelgericht op basis van prioriteit effectief jouw website toegankelijkheid verbeteren. Je ontvangt een overzichtelijk rapport met voorstel om jouw website weer 100% toegankelijk te maken.

Laat je website testen zodat je vervolgens een optimale gebruikerservaring kunt laten ontwerpen en ontwikkelen voor al jouw bezoekers.

Martin van Maaren

Quickscan laten uitvoeren?

Een deel kan ik automatisch testen voor de overige onderdelen zal ik jouw website handmatig doornemen.
Stuur een berichtje

Alles voor een slimme WordPress website

Wil jij als ondernemer of online marketeer alles uit je website en online kanalen halen? Ga aan de slag met het ontwikkelen, optimaliseren, vindbaar maken en onderhouden van jouw WordPress website en het verbeteren van de gebruikerservaring voor jouw bezoekers.

WordPress maatwerk

Partner voor development en online marketing

Hulp nodig bij het maken, verbeteren, onderhouden of optimaliseren van jouw WordPress website of webshop?

Martin van Maaren webdeveloper

Hi, ondersteuning nodig voor jouw WordPress website?

Stuur een berichtje