Een meertalige WordPress website maken

Je WordPress website in meerdere talen maken?

Jouw website in meerdere talen beschikbaar maken zorgt voor een groter bereik. Afhankelijk van je branche, doelgroep en doelstellingen is het meertalig maken van je website vaak een goede investering in de online aanwezigheid van jouw bedrijf.


WordPress multilanguage

Wanneer je overweegt om je WordPress website meertalig te maken zijn hiervoor verschillende manieren. Wat is nou de beste manier voor jouw website?

Waar moet je opletten?

Domeinnaam extensie

Belangrijk bij het meertalig laten maken van je website is dan de verschillende talen een eigen extensie hebben. Dus de Nederlandse versie is te bereiken op .nl en de Duitse op .de.

Teksten vertalen

Wanneer je teksten gaat of laat vertalen bijvoorbeeld naar het Duits, moet je vooraf opnieuw een zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren voor jouw Duitse doelgroep. Niet alleen zoekt jouw doelgroep in een andere taal, maar ook de manier van zoeken of de behoefte in de markt kan per land en taal sterk verschillen.

Fotografie afstemmen

Zorg ervoor dat de foto’s afgestemd zijn op het land en de taal in jouw website. Het grootste gedeelte van jouw website bezoekers die de website in het Frans bekijken zullen zich ook in Frankrijk bevinden. Door het afstemmen van jouw foto’s in het Franse gedeelte van de website met Franse huizen, Franse mensen en Frans eten creĆ«er je vertrouwen en betrokkenheid met je bezoeker.

Een Meertalige WordPress Website met WPML

Met de WordPress plugin WPML kunnen wij jouw website zo inrichten dat je een schaalbare en goed vindbare meertalige website kunt neerzetten. Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw website of heb je vragen over WordPress met WPML?

Martin van Maaren

Jouw website in meerdere talen aanbieden en optimaliseren?

Ik help je graag bij het goed neerzetten van een meertalige WordPress website.
Stuur een berichtje

Handige tools voor marketeers

Speciaal voor B2B marketeers, werk met de juiste tools en systemen. Ontvangt de whitepaper B2B Marketing Tools!

Martin van Maaren webdeveloper

Hi, ondersteuning nodig bij je WordPress website?

Stuur een berichtje