Een meertalige WordPress website maken

Je WordPress website in meerdere talen maken?

Jouw website in meerdere talen beschikbaar maken zorgt voor een groter bereik. Afhankelijk van je branche, doelgroep en doelstellingen is het meertalig maken van je website vaak een goede investering in de online aanwezigheid van jouw bedrijf.


WordPress multilanguage

Wanneer je overweegt om je WordPress website meertalig te maken zijn hiervoor verschillende manieren. Wat is nou de beste manier voor jouw website?

Domeinnaam extensie

Een belangrijke keuze bij het meertalig laten maken van jouw website is de url structuur. Ga je voor de verschillende talen een eigen extensie gebruiken of krijg je www.jouwdomein.com/en/ als subfolder? Wanneer je kiest voor een meertalige website met een eigen extensie, dus voor de Nederlandse versie een .nl domein en de Duitse op een .de domein dan heb je de juiste domeinnamen nodig. Qua vindbaarheid is het nog steeds fijn om een land domein .de te gebruiken om de Duitse doelgroep te bereiken via Google.

Teksten vertalen

Wanneer je teksten gaat of laat vertalen bijvoorbeeld naar het Duits, moet je vooraf opnieuw een zoekwoorden onderzoek laten uitvoeren voor jouw Duitse doelgroep. Niet alleen zoekt jouw doelgroep in een andere taal, maar ook de manier van zoeken of de behoefte in de markt kan per land en taal sterk verschillen. Wanneer je een webshop hebt wil je misschien ook per land of regio het productaanbod afstemmen of andere prijzen hanteren. Wil je een meertalige webshop maken dan is WordPress in combinatie met de WPML plugin een goede basis.

Fotografie afstemmen

Iedere land heeft ook qua foto’s en beelden een andere sfeer en uitstraling. Denk aan de omgeving en mensen die afgestemd zijn op het land en de taal in jouw website. Het grootste gedeelte van jouw website bezoekers die de website in het Frans bekijken zullen zich ook in Frankrijk bevinden. Door het afstemmen van jouw foto’s in het Franse gedeelte van de website met Franse huizen, Franse mensen en Frans eten creëer vertrouwen en betrokkenheid bij jouw bezoeker.

Hi, ik ben Martin. WordPress specialist

Met 15+ jaar ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van meertalige WordPress websites en webshops help ik je graag met het opzetten van jouw website. Wil je een nieuwe WordPress site laten bouwen? Of wil je een bestaande website meertalige laten maken? Je kunt mij bellen voor vrijblijvend advies. 0316 234 123

Meertalige website met WordPress en WPML

Met de WordPress plugin WPML biedt je jouw bezoekers content in meerdere talen. Wil je alleen een informatieve meertalige WordPress website of een meertalige webshop met WooCommerce? Met WPML kan ik jouw website zo inrichten dat je een schaalbare en goed vindbare website kunt neerzetten voor de verschillende doelgroepen.

Recent heb ik de website/webshop van FitForMe in Rotterdam mogen ontwikkelen. Dit is een grote webshop in het verkopen van multivitaminen. Per land zijn er andere producten en prijzen en per land verschilt de content en opbouw van de pagina’s. Een grote meertalige site met honderden product variaties, product bundels in 10+ talen, verschillende landen en regio’s. En aangezien FitForMe een internationale doelgroep heeft vraagt dit om een om een slimme backend waarin je werkt met content blokken en page parts en losse checkout.

Meer weten over dit project? Bekijk de meertalige webshop van FitForMe in mijn portfolio.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw website of heb je vragen over WordPress met WPML?

Jouw website in meerdere talen aanbieden en optimaliseren?

Ik help je graag bij het goed neerzetten van een meertalige WordPress website.
Stuur een berichtje

Alles voor een slimme WordPress website

Wil jij als ondernemer of online marketeer alles uit je website en online kanalen halen? Ga aan de slag met het ontwikkelen, optimaliseren, vindbaar maken en onderhouden van jouw WordPress website en het verbeteren van de gebruikerservaring voor jouw bezoekers.

WordPress maatwerk

Partner voor development en online marketing

Hulp nodig bij het maken, verbeteren, onderhouden of optimaliseren van jouw WordPress website of webshop?

Martin van Maaren webdeveloper

Hulp nodig met WordPress?

Stuur een berichtje