Begrijp hoe bezoekers jouw website ervaren en gebruiken met Hotjar

Eenvoudig het gebruik van jouw website monitoren met Hotjar

Met Hotjar kun je een aantal belangrijke zaken op je website monitoren en waardevolle informatie verzamelen. Je krijgt dankzij Hotjar op verschillende manieren een compleet inzicht over hoe bezoekers jouw website gebruiken.


Website gebruik monitoren

Ben jij eigenaar van een website of heb je een website in beheer? Dan is voor jouw Hotjar een hele mooie tool om te gaan gebruiken. Door Hotjar op je website te installeren krijg je namelijk inzicht in het daadwerkelijk gebruik van je website.

Hoe werkt Hotjar?

Met Hotjar kun je een aantal belangrijke zaken op je website monitoren. Je krijgt dankzij Hotjar inzicht in.

Recordings
Met het aanzetten van recordings neem je het scherm van jouw bezoeker op tijdens zijn bezoek aan jouw website. Er wordt door Hotjar een video gemaakt van het beeldscherm van jouw bezoeker terwijl deze door jouw website aan het scrollen en navigeren is. Doordat je in het dashboard deze recordings terug kunt kijken, kun je veel inzichten verzamelen over het gebruik van jouw website. Zo kun je zien op welke resolutie een bezoeker jouw website bekeken heeft, waar precies op geklikt is en wat de flow van de bezoeker door de website geweest is. Je kunt ook zien hoelang een bepaalde onderdeel in jouw website bekeken is, of het een nieuwe bezoeker was of juist een terugkerende bezoeker en hoeveel pagina’s deze bezoeker totaal bekeken heeft.

Voorbeeld recording.

Heatmaps
Door het maken van een Heatmap in Hotjar kun je een specifieke pagina instellen waarvan je precies wilt bijhouden welke onderdelen in deze pagina het meest gebruikt of bekeken worden. Doordat je een heatmap instelt wordt op basis van de cursor van de bezoekers op deze pagina een heatmap gemaakt waaruit je veel belangrijke informatie kunt aflezen. Worden de onderdelen die jij had verwacht goed bekeken en gebruikt of gaat de aandacht van jouw bezoekers naar een ander gedeelte in de pagina?

Voorbeeld heatmap.

Feedback vragen
Hotjar heeft ook een functionaliteit die je kunt aanzetten om direct feedback te vragen aan bezoekers van jouw pagina doormiddel van een aantal icoontjes.

Wanneer jouw bezoeker een icoontje heeft gekozen en feedback wilt geven, kan deze hier ook nog een korte uitleg aan toevoegen. De feedback button kun je bijvoorbeeld heel subtiel aan de rechtkant van je beeldscherm plaatsen.

Wat kan ik allemaal met Hotjar?

Door met Hotjar informatie te verzamelen van je bezoekers kun je de gebruikerservaring van je website optimaliseren en aanpassingen doorvoeren om te kijken of dit resulteerd in meer conversie en een betere customer experience.

Wat kost Hotjar?

Wanneer je website minder dan 2000 pagina bezoeken per dag heeft. Kun je gratis tot 300 recordings opnemen en 3 heatmaps instellen. Wanneer je meer wilt halen uit Hotjar kun je ook voor €39 of €99 per maand opschalen.

Alles voor een slimme WordPress website

Wil jij als ondernemer of online marketeer alles uit je website en online kanalen halen? Ga aan de slag met het ontwikkelen, optimaliseren, vindbaar maken en onderhouden van jouw WordPress website en het verbeteren van de gebruikerservaring voor jouw bezoekers.

WordPress maatwerk

Partner voor development en online marketing

Hulp nodig bij het maken, verbeteren, onderhouden of optimaliseren van jouw WordPress website of webshop?

Martin van Maaren webdeveloper

Hulp nodig met WordPress?

Stuur een berichtje