40% van de websites gemaakt met WordPress

Marktaandeel WordPress groeit naar 40% van alle websites

Steeds meer bedrijven kiezen voor het gebruiksvriendelijke CMS WordPress.


WordPress website

WordPress groeit snel en neemt een steeds groter deel van de markt in. WordPress is al jaren het meest gebruikte Content Management Systeem ter wereld. Maar ook steeds meer grote en middelgrote bedrijven kiezen voor hun corporate website voor WordPress.

Waarom moet je voor WordPress kiezen?

Het WordPress Content Management Systeem (CMS) is ontwikkeld door een grote opensource community. Hierdoor blijft jouw systeem automatisch up-to-date en kun je snel gebruik maken van de nieuwste ontwikkelingen. Koppelingen naar andere tools en systemen, functionaliteiten, technische updates op basis van de nieuwste programmeer talen en versies je ondervangt het grootste gedeelte hiervan door slim gebruik te maken van de community en de marketplace voor plugins.

WordPress Plugins

Doordat WordPress zo groot is en veel gebruikt wordt, zijn er vaak al mensen voor jou geweest met dezelfde wensen en behoefte. Je kunt vaak handige functionaliteiten kopen doormiddel van plugins. Dit bespaard je veel maatwerk en testen.

Schaalbaar en flexibel

Het mooie van WordPress is dat het systeem in de meest gebruikt programmeer talen geschreven is en de code volledig toegankelijk. Als webdeveloper kun je dus maatwerk schrijven als uitbreiding op de bestaande functionaliteiten. Ook kun je doordat WordPress opensrouce is gemakkelijk je website bij een andere developer onderbrengen en laten verder ontwikkelen/uitbreiden. Door te kiezen voor WordPress als basis ben je dus als ondernemer of online marketeer volledig flexibel en kun je jouw website snel opschalen.

Steeds meer website gemaakte met WordPress

De voordelen van WordPress blijven niet ongemerkt. Van de 1.000.000 grootste websites wereldwijd draait nu bijna 40% op WordPress.

WordPress, Drupal, Shopify, Joomla en Magento zijn de meest gebruikte systemen voor het maken van een website of webwinkel.

Nadelen WordPress

De kracht van WordPress is ook direct het grootste nadeel. Doordat je veel met plugins installeren kunt bereiken zijn er veel mensen en zelfs bureaus die wesbites inrichten met verschillende plugins en visual pagebuilders zoals elementor. Dit is vaak vanwege het gebrek aan programmeer kennis, gemak en snelheid. Dit zorgt ervoor dat je website qua design/lay-out niet goed gescheiden blijft van je content/data in de database. Wanneer je een concurrerende website wilt neerzetten die goed vindbaar is en makkelijk in onderhoud of het koppelen met andere systemen moet je niet voor WordPress op basis van een Pagebuilder plugin kiezen.

Martin van Maaren

Benieuwd of WordPress voor jouw website de beste keuze is?

Heb je vragen of ideeën, ik vertel je graag meer over WordPress. Laten we kennismaken!
Stuur een berichtje

Alles voor een slimme WordPress website

Wil jij als ondernemer of online marketeer alles uit je website en online kanalen halen? Ga aan de slag met het ontwikkelen, optimaliseren, vindbaar maken en onderhouden van jouw WordPress website en het verbeteren van de gebruikerservaring voor jouw bezoekers.

WordPress maatwerk

Partner voor development en online marketing

Hulp nodig bij het maken, verbeteren, onderhouden of optimaliseren van jouw WordPress website of webshop?

Martin van Maaren webdeveloper

Hi, ondersteuning nodig voor jouw WordPress website?

Stuur een berichtje