WooCommerce B2B

WooCommerce inzetten als webshop

Bij het opzetten van een B2B webshop komen veel andere vereisten kijken ten opzichte van business-to-consumer. Met een WooCommerce webshop heb je de meest voordelige en slimme e-commerce oplossing.

Kennismakingsgesprek

WooCommerce B2B

Bij het opzetten van een B2B webshop komen veel andere vereisten kijken ten opzichte van business-to-consumer. Met een WooCommerce webshop heb je de meest voordelige en slimme e-commerce oplossing.

Maatwerk WooCommerce webshop

Wanneer je als marketingmanager of e-commerce verantwoordelijke met jouw team een lijst met requirements gaat opstellen, zal je er snel achter komen dat niet alle e-commerce systemen geschikt zijn voor jullie situatie. Een B2B webshop heeft over het algemeen een aantal specifieke features, zoals: klant specifieke prijsafspraken, productassortiment afgestemd op regio of klantgroep, bijzondere leveringsafspraken of condities, OCI koppelingen, andere checkout mogelijkheden of extra velden zoals een BTW-nummer.

Meerdere stores als één multistore

Bij veel B2B webshops ontstaat op enig moment de behoefte om specifieke markten te bedienen. Je wilt bijvoorbeeld een ander productassortiment aanbieden. Dit is iets waar wij onze setup “WooCommerce B2B webshop” helemaal op ingericht hebben. Zo kun je voor verschillende landen, regio’s of doelgroepen een eigen store opzetten. We doen dit doormiddel van een multistore om schaalbaar te blijven en vanuit één webshop systeem verschillende templates/front-ends te bedienen.

Waarom WooCommerce als B2B webshop?

WooCommerce is de e-commerce plugin/uitbreiding op het opensource content management systeem WordPress. Een WooCommerce webshop is voor de meeste bedrijven in Nederland met grote e-commerce ambities dan ook het ideale webwinkel systeem. Qua investering en kosten is WooCommerce erg interessant vanwege het laag kunnen instappen en snel kunnen opschalen. Door de grote groep ontwikkelaars en een actieve marktplaats voor uitbreidingen van functionaliteiten is WooCommerce de meest gebruikte e-commerce oplossing wereldwijd. Veel koppelingen naar andere systemen of functionaliteiten zijn al beschikbaar en snel te implementeren.

Ik help MKB marketingmanagers en ondernemers bij het uitdenken, ontwerpen en opzetten van een succesvolle webshop oplossing.

Whitepaper:

Kies de juiste tools, software & systemen

Whitepaper voor B2B ondernemers en online marketeers.
Whitepaper bekijken

Al 250+ ondernemers en marketeers met een sterke online business

De requirements voor jouw webshop bespreken?

Ik vind niets leuker om met ambitieuze ondernemers en marketeers een slimme maatwerk webshop te ontwikkelen.
Stuur een berichtje

Partner voor development en online marketing

Hulp nodig bij het maken, verbeteren, onderhouden of optimaliseren van jouw WordPress website of webshop?

Martin van Maaren webdeveloper

Hulp nodig met WordPress?

Stuur een berichtje