PIM (Product informatie management)

Product informatie management systeem

Een PIM systeem is een product informatie management systeem. In een PIM systeem kun je alle productdata verzamelen, bewerken en verspreiden vanuit één bron.

Kennismakingsgesprek

PIM (Product informatie management)

Een PIM systeem is een product informatie management systeem. In een PIM systeem kun je alle productdata verzamelen, bewerken en verspreiden vanuit één bron.

PIM systeem inzetten

Steeds meer ondernemers en marketeers bij B2B bedrijven zijn aan het professionaliseren op het gebied van digitalisering. Hierbij is het soms lastig en arbeidsintensief om grote hoeveelheden data op de juiste manier in de juiste tools en systemen te verwerken en te beheren om goed overzicht te behouden.

Vaak zien wij wanneer er behoefte ontstaat voor een PIM systeem dat er al een grote hoeveelheid data beschikbaar is in de organisatie. Vaak is deze data verspreid over meerdere systemen of gedeeltelijk in excel sheets of eigen databases op een server. Hierdoor is het lastig om één compleet overzicht te maken van de product data en ook om relaties te leggen met andere data. Bijvoorbeeld om processen te verbeteren of bedrijfsbeslissingen te kunnen maken. Met een PIM systeem kun je productinformatie inrichten en managen en keuzes maken op basis van de juiste inzichten.

Wat is een PIM systeem?

Een PIM systeem is een product informatie management systeem. In een PIM systeem kun je producten aanmaken, beheren, in bulk importeren, exporteren en volgens vastgestelde profielen naar verschillende kanalen verspreiden. Ook kun je datamappen, velden in bulk bewerken en de kwaliteit van je productdata managen.

Voordelen van een PIM systeem

Er zijn vele voordelen aan een PIM systeem waardoor je jouw processen kunt verbeteren, klanten beter van dienst kan zijn en gemakkelijker bedrijfsbeslissingen kunnen maken.

Belangrijke functionaliteiten van een PIM systeem

De belangrijkste functionaliteiten en mogelijkheden van een PIM systeem zijn:

  • Bulk import/export
  • Regels vastleggen voor het bewerken van data
  • Overzicht behouden
  • De juiste data bepalen en delen naar verschillende kanalen

Het juiste PIM systeem kiezen

Hoe kies je als B2B bedrijf nu het juiste product informatie management systeem? Dit hangt af van verschillende aspecten en het soort producten en data binnen jouw organisatie. Wij kijken graag een keer een middag mee in jullie organisatie om een eerste beeld te vormen van mogelijkheden en een sortlist te maken van de juiste PIM systemen.

Al 250+ ondernemers en marketeers met een sterke online business

Partner voor development en online marketing

Hulp nodig bij het maken, verbeteren, onderhouden of optimaliseren van jouw WordPress website of webshop?

Martin van Maaren webdeveloper

Hulp nodig met WordPress?

Stuur een berichtje